Çetin Osman Budak'tan ‘turizm çalışanlarını aşılayın’ çağrısı

CHP’li milletvekilleri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında turizm çalışanlarının aşılanması için çağrı yaptı. Almanya’dan turist gelişinde sorun yaşanabileceğini ifade eden budak, gerekli tedbirlerin alınmasını da istedi.

Turizm Güncel 05.03.2021 11:03 05.03.2021 11:03

CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı ve Aydın Özer, Muğla milletvekilleri Burak Erbay ve Süleyman Girgin ile Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında turizm çalışanlarının aşılanması çağrısı yaptı.

Açıklamayı yapan Çetin Osman Budak, sektörün ciro kaybının 23 milyar dolara, kullandığı kredi miktarının ise 140 milyar dolara ulaştığını belirtti. AB ülkelerinin ve Gürcistan’ın sektöre hibe destekleri sunulduğunu ifade eden Budak, Türkiye’de ise iktidarın bu zor sürecin kredilerle aşılmasını istediğini belirtti.

Turizm sektörü çalışanlarının aşılanmasının haziran başına kadar tamamlanması gerektiğini kaydeden Budak, "Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, İstanbul ve Kapadokya gibi bölgelerde çok yoğun çalışmalar yapılmalı ki buralar maviye dönmeli. Bu durumda dünyaya 'Turizm bölgelerimiz güvenli, buyurun gelin.' mesajını veririz." dedi.

Türkiye'yi riskli ülkeler arasına alan Almanya'dan gelecek turist sayısında sorun yaşanabileceğini dile getiren Budak, bu konuda gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

Orijinal Haber

Login and/or register to view page statistics