TurizmGüncel - Dış Haberler
İlk olarak Yunanistan'ın hayata geçirdiği turizm sektörü çalışanlarını aşılanması uygulamasına, Türkiye'nin ardından Mısır da dahil oldu.
Öncelikli gruplar: Sağlık ve turizm çalışanları
Mısır Sağlık Bakanlığı, turizm ve havacılık sektörü çalışanlarını sağlık çalışanları ile birlikte 'öncelikli aşılama' kapsamına aldıklarını açıkladı. Planlamaya göre ilk aşılama Şarm El Şeyh, Dahab, Taba, Hurghada ve Marsa Alam turizm bölgeleri ile havalimanlarında çalışan personele yapılacak. Mısır, tatil bölgelerinde çalışanların aşılanmasını mayıs ayında tamamlamayı hedefliyor.
Bugüne kadar 650 bin doz Sinovac aşısı alan Mısır, mayıs sonuna kadar 8 milyon AstraZeneca aşısının da ülkeye ulaşacağını açıkladı.
Öte yandan, turistlerin Mısır'a girişte aşı sertifikası veya PCR testi sunmak zorunda olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.
Login and/or register to view page statistics